Facebook маркетинг

Как да се направя извън линия в Мessenger

3 начина за използване на Facebook Messenger офлайн

Днес хората използват мобилните си устройства за комуникация по-често от всякога. Това доведе до възхода на приложенията за чат и услугите за изпращане на съобщения, които сега имат повече потребители от сайтовете на социалните медии като Instagram. Само малък процент от потребителите по света имат достъп до бързи и надеждни интернет връзки през цялото време. А дори и да имате, може да нямате достъп до Wi-Fi или да не можете да го използвате по някаква причина. И така, какво означава това за приложенията за чат? За да могат вашите потребители да поддържат връзка с приятелите си, независимо къде се намират и в каква мрежа са, трябва да приложите стратегия, която да им позволи да продължат да общуват помежду си дори когато не могат да се свържат през интернет. Ако искате приложението ви да остане актуално в светлината на тези променящи се тенденции и навици на потребителите, внедряването на офлайн функции е от съществено значение. Прочетете нататък, за да научите как три различни стратегии могат да ви помогнат да направите точно това.

Изграждане на приложение с богат клиент

Ако искате да изградите по-надеждно приложение за вашите потребители, е важно да използвате приложение с богат клиент. Приложението с богат клиент е проектирано така, че да предоставя на потребителите безпроблемно изживяване, независимо от това на кое устройство или в коя мрежа се намират. Чудесен начин за изграждане на богато клиентско приложение е чрез комбиниране на приложение в реално време от страна на сървъра с богато клиентско приложение, което има нативен вид и усещане. По този начин можете да предоставите на крайните потребители най-доброто от двата свята, като осигурите изживяване, максимално близко до това на нативното приложение.

  Какво е значението на отделните социалните мрежи за оптимизацията?

Изпълнение на проактивна стратегия за времето

Когато създавате приложение за комуникация, трябва да сте наясно с факта, че връзките на потребителите не винаги са постоянни. Потребителите могат да се намират на различни места, да са в различни мрежи и да имат различни типове устройства, така че трябва да се уверите, че сте проектирали приложението си така, че да може да се справя с всички тези ситуации. Тъй като няма реален начин да разберете дали връзките на потребителите ви ще останат постоянни, най-добре е да изградите приложението си с реактивна стратегия за времето. Реактивната стратегия за синхронизация означава, че приложението ви реагира само на промените в мрежата и нейната наличност. Проблемът при това е, че за потребителите ви може да бъде разочароващо да бъдат в постоянно състояние на чудене кога отново ще могат да комуникират. За да не разочаровате потребителите си и същевременно да запазите функционалността на приложението си, можете да приложите проактивна стратегия за синхронизация. Стратегията за проактивно синхронизиране означава, че приложението ви активно се опитва да предвиди кога връзките на потребителите ви ще се сринат и кога се очаква да се възстановят.

Пренасяне на Facebook Messenger на десктопа

Ако искате да създадете приложение за съобщения, което наистина да обслужва всички ваши потребители, трябва да обмислите пренасянето на Facebook Messenger на настолния компютър. Ако искате да пренесете Messenger на десктопа, има няколко неща, които можете да направите, за да улесните прехода за вашите потребители. Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че вашите потребители могат да общуват помежду си, независимо от това на коя платформа се намират. Това означава, че трябва да позволите на потребителите си да общуват помежду си с помощта на Facebook Messenger на настолни и мобилни устройства. Пренасянето на Facebook Messenger на настолни компютри означава също, че трябва да направите приложението си достъпно за хора, които нямат достъп до машини от висок клас. Това означава, че трябва да се уверите, че използвате ефективни изчислителни стратегии и че оптимизирате приложението си за устройства от нисък клас и по-стари операционни системи. Пренасянето на Facebook Messenger на настолен компютър означава, че трябва да се уверите, че приложението ви е достъпно за хора с увредено зрение. Това означава, че трябва да се уверите, че приложението ви има високо ниво на контраст, добър избор на цветове и достатъчна яркост, така че всеки да може да използва и да се наслаждава на приложението ви.

  Какво печели бизнесът ви с Фейсбук + Гугъл реклами и SEO

Заключение

Ако искате да създадете приложение, което да е в крак с променящите се тенденции и навици на потребителите, трябва да приложите стратегия, която позволява на потребителите ви да продължат да общуват помежду си дори когато не могат да се свържат по интернет. Пренасянето на Facebook Messenger на настолния компютър и позволяването на потребителите ви да общуват между различни устройства и операционни системи са чудесни начини да предоставите приложението си на повече потребители. Също така е важно да приложите проактивна стратегия за времето, за да избегнете разочарованието на потребителите си, като същевременно запазите функционалността си.

Вижте още...

Какво печели бизнесът ви с Фейсбук + Гугъл реклами и SEO

admin

Основи на дигиталния маркетинг

admin