Свежо

Етапи на правилното почистване на автомобила Ви

В тази статия ще разгледаме какви са етапите и правилата за почистване на вашият автомобил и вашият интериорен детайлинг.

Правило № 1: проведете разговор със служител на центъра за детайли

Вземете за правило да общувате с изпълнителя, преди да започнете химическото чистене. На този етап можете да се уверите, че вашият автомобил няма да бъде наранен и цялата работа ще бъде извършена с високо качество.

Основният въпрос, разбира се, е да попитате за химикали за почистване на интериора. Да приемем, че имате кожени столове. Попитайте майстора: как ще работи в процеса на химическо чистене?

Ако ви кажат, че продуктът е един и същ както за платнени покрития, така и за кожени изделия, тогава можете спокойно да вземете колата, без да чакате началото на работата. Защо? Кожените кресла често имат покритие, което е много чувствително към алкали.

А химическите съединения, използвани за почистване на текстил, съдържат само алкални добавки. Ако не искате да получите „корозиран“ салон, тогава е по-добре да откажете такова химическо чистене.

Също така, алкалния състав не може да се нарече полезен за PVC, тъй като последният също се разтваря в алкали. Вярно, не толкова бързо, колкото се случва с кожата. Поправянето на подобни грешки е доста скъпо и неприятно.

Разговорът със собственик на автомобил е много важен за собственика на автомобил. Всеки собственик на автомобил познава нюансите на своя автомобил и ще може да зададе компетентни въпроси в центъра за детайли.

  Защо носенето на кежуал костюм е водеща ежегодна тенденция в модата?

Правило № 2: Посетете автомивка

Това правило трябва да се спазва, ако не искате да плащате за измиване в детайли и ако колата ви е покрита с натрупвания от засъхнала мръсотия и прах. В този случай процедурата за външно измиване на автомобила ще ви спести време и пари, когато автомобилът се закара до центъра за детайли.

Важно е колата да е външно чиста, ако мръсотията може да се отстрани сам. За да спестите пари, се препоръчва да използвате автомивки на самообслужване, където за сравнително ниска цена можете да получите необходимото количество вода за измиване и основен набор от почистващи препарати.

Освен това прилагането на това правило допринася за създаването на вашия положителен имидж сред служителите, които ще извършват химическо чистене на салона.

Правило номер 3: Oтстранете големи отпадъци от купето

И така, разбрахме външния блясък, сега преминаваме към подреждането на нещата вътре в колата. Отстранете всички големи отпадъци от интериора на автомобила. Това обикновено може да се направи с голяма четка. Такива манипулации не отнемат много време, но значително намаляват времето за изчакване на автомобила след химическо чистене. Също така премахнете всички предмети, които могат да попречат на химическото почистване. Уверете се, че всички жабки и джобове са празни и че пепелникът е чист.

  Модерни врати за баня от матирано стъкло за поверителност и стил

Правило № 4: Демонтирайте седалките

Това правило важи, когато демонтажът не е част от услугата химическо чистене. След първоначалното почистване на автомобила си струва да демонтирате седалките. Това трябва да се направи, за да може химическото чистене да почисти колата на всички труднодостъпни места.

Понякога има ситуации, когато е невъзможно да се демонтират седалките. В такива случаи се препоръчва просто да разгънете седалките. Общата обосновка, разбира се, е да се намалят пречките пред химическото чистене на превозното средство и да се освободи пространство колкото е възможно повече.

Правило № 5: Почистете с прахосмукачка интериора на колата

Това е напълно незадължително правило. Но в някои случаи може да помогне за намаляване на разходите за услуги за химическо чистене, т.к Вашият автомобил ще бъде оценен като не много мръсен.Това почистване на интериора ви позволява да премахнете оригиналната мръсотия сами. Първо трябва да почистите тавана на автомобила, след това пода и накрая арматурното табло.

Правило № 6: Извадете ключа от ключа за запалване

В случай на мокро химическо чистене това е много важно. Ако влага попадне например върху арматурното табло, докато системата работи, вероятността от късо съединение се увеличава значително, което може да доведе до повреда на оборудването.

Вижте още...

Най-доброто ръководство за избор на правилната официална рокля за лятна сватба

matalcore

Масовата комуникация се различава от междуличностната по следните неща

admin

Помощ от психотерапевт: Как да противодействаме на паник атаки?

admin