Aкцент

Здравословна храна – традиционна храна!


Колкото по-лошо е общото здравословно състояние на населението на българите, толкова повече се появяват всякакви „здравословни диети“ и „системи за здравословно хранене“, от които здравето на жителите на страната се влошава още повече. Какво е това, омагьосан кръг?

Днес по-често новите тенденции в областта на „правилното“ и „здравословното“ хранене се появяват само „диети за отслабване“. За какви методи на „здравословно хранене“ не сме научавали през последните 20 години; „Храна по кръвна група“, „отделна храна“, „протеинова диета“ се заменя с „диета без протеини“, „диета с въглехидрати“ – „без въглехидрати“ и др. Цялото объркване и колебания на съвременните диетолози-бизнесмени не могат да бъдат изброени!

„Много здравословна“ японска кухня се заменя с още по-„здравословна“ – китайска, индийска, средиземноморска … Това, което не сме опитвали през последните години в преследването на здравето – нищо не помага!

В същото време по някаква причина дори изпускаме от поглед онова, което всички в България са знаели доскоро: „Това, което е добре за българина, може да не е подходящо германец“.

Факт е, че всяка нация, която има своя древна култура, непременно има свои собствени (национални) хранителни традиции поради климата, околната флора и фауна (присъщи на тази конкретна област), религиозни и национални традиции, начин на живот, който включва кулинарни зависимости и предпочитания, диетични ограничения по време на гладуване, традиционен набор от храни и др.

  Ревматоиден артрит

Именно от продуктите и ястията на националната кухня тялото ни в продължение на много векове (и дори хилядолетия) се е научило да получава ВСИЧКО, необходимо за пълноценния си живот, се е приспособило към определена биологична форма, в която са жизненоважни за него вещества. в тези продукти, „разработени“ специално за тях определени ензими, „вдигнаха“ чревната микрофлора и т.н.

Преди 20 години ВСИЧКИ диетолози в България говориха за ползите от ТРАДИЦИОННОТО хранене, продукти и ястия от НЕГОВАТА национална кухня за човешкото здраве! Но днес за съжаление ПАРИТЕ контролират хората и здравият човек се оказа нерентабилен за тях.

Как са се хранили в българите в исторически план?

Скъпият гост в България винаги беше посрещан с „хляб и сол“. Това са двата най-важни, ОСНОВНИ продукта за здравето на славяните!

Днес SALT е почти официално обявен за НАЙ-вредния продукт – „бяла смърт“, същия хляб, диетолозите все по-често съветват пациентите си да го ИЗКЛЮЧВАТ от диетата.

По този начин самата „основа“ на здравето на практика е избита от българите!

Както трапезната сол, така и зърнените храни – изпълняват толкова ВАЖНА роля в тялото ни, че е НЕВЪЗМОЖНО да я замените с каквото и да било !!!

Източник: https://vsichki-recepti.com

Вижте още...

SEO оптимизация

admin

Изберете най-доброто спално бельо с антиалергични свойства

admin

Всичко, което трябва да знаете, за да погасите кредит предсрочно

admin