Aкцент

Часовници Tissot: Швейцарската марка с първата в света touch-screen технологи

Десетилетие преди мобилните устройства да предоставят на потребителите си тази възможност

Не е случайно, че марката часовници Tissot бързо става популярна като пионер в майсторската изработка и иновациите. Компанията е създадена в далечната 1853 г., но тази слава я застига още от самото й начало.

И макар днес тя да е част от най-големия производител и дистрибутор на часовници в света – Swatch Group, с присъствие в над 150 страни по света, нейният дом си остава малкото швейцарско градче Льо Льокльо в планината Юра.

Широкият диапазон от артикули на конкуренти цени и безкомпромисно качество превръща Tissot в достъпен и изключително търсен бранд. От основаването и до днес целите на производителя са фокусирани към производителност, точност и нови стандарти. 

Само няколко години след появата си на пазара джобните часовници привличат интереса на руския цар и неговите офицери. Постепенно ателиетата се трансформират във фабрика, поради нарасналите нужди от изработката на повече бройки.

Голямата депресия през 1930 г. не успява да събори бъдещия гигант, който подписва споразумение за производство и продажба с основателите на Omega. Скоро се ражда и първият часовник, устойчив на магнитните вълни.

Следва го революционният продукт Astrolon – пластмасовият механичен представител, който години по-късно става вдъхновение за Swatch watch.

През 80-те години Tissot преминава в Swatch Group, като всяка следваща година създава изключителни устройства, записали се в историята на часовникарския бизнес.

  Рекламни проучвания

Десетилетие по-късно се проектират две нови линии – специално за дами и друга разполагаща със сензорен екран, с екстри като барометър, компас, измервател на височини и т.н. Въвежда се touch-screen технологията, доста преди мобилните телефони да я презентират за потребителите си.

Заради полезните си функции съвременните модели са в полезрението на водолази, навигатори, алпинисти, като специално за тях се разработват и модели като Sailing-Touch, Sea-Touch, T-Touch Expert.

За своята 160-та годишнина, Tissot представят Heritage Navigator, който може да следи времето в над 20 градове на планетата. Той е като продължения на известния модел Navigator, създаден за 100-годишнината на марката.

На която и марка часовници да симпатизирате, първо подредете приоритетите си и заложете на основните си предпочитания. Какъв да бъде механизмът, дисплеят, избраният стил, това са отправните ви точки при покупката.

За да сте сигурни в качествата на един часовник, обърнете внимание на вложените материали, степента на водоустойчивост, вида на стъклото, каишката, името, репутацията и историята на марката.

Вижте още...

Сурови бонбони – вкусна хапка здраве

admin

За момчешките играчки и какви е добре да бъдат те?

admin

Тенденции за успех в строителната индустрия

admin