Актуално

Как да изберете кюнци за димоотвод?

Чудесна работа вършат през зимата отоплителните уреди на дърва, пелети, брикети, пропан бутан. Но запознатите с този тип отопление са наясно, че за да функционира уреда ефективно и практично то съществено значение има начина, по който се отвеждат димните газове. С надеждни и високоефективни кюнци и димоотводи си подсигурявате отлична работа на отоплителния уред както и безопасно отопляване на имота. Въпросът е в това как а се ориентирате в множеството предложения, които са изложени в търговската мрежа. Останете с днешната ни тема, защото предстои да научите отговорите на въпросите, които ви вълнуват.

Същност и роля на димоотводната система

Употребата на уреди, които използват изкопаеми горива или алтернативни източници изисква да се предприемат такива действия, които се отнасят до осигуряването на безопасен път за отвеждането на димните газове. Със сигурност имате на разположение доста опции за оборудване на димоотвода с правилните кюнци, но се оказва, че сред най-ефективните и сигурни варианти е консултацията с експерт. Това ще ви гарантира не само инвестиция в подходящите за системата ви продукти, но също така ще подпомогне взимането на решение, което се отнася именно до икономически изгодното за вас. Вижте още тук.

Значима е ролята на кюнците, с чиято помощ се изгражда димоотводната система. Перспективите и удобствата им се конкретизират с това, че са:

  • Необходимост за всякакви отоплителни системи, при които се изгарят изкопаеми или друг вид горива като дърва, въглища, газьол, пропан бутан, пелети и други;
  • Гаранция за чист и уютен дом през зимата;
  • Предоставяне на безопасни условия за отопление на имота;
  • Ефективно функциониране на уреда и други.
  Предимствата на онлайн бизнеса

Без димоотвод е немислимо използването на печки, камини, котли. Това е неизменна част и компонент от инсталациите за отопление, които имат задължителен характер що се отнася до повишаване на коефициента на полезно действие от инсталираното съоръжение. Ето причина да сте особено взискателни, когато се касае именно за такива елементи, които за основни за извеждането на дима, миризмата и газовете в атмосферата.

Какви качества трябва да притежават кюнците за димоотвод?

Не всички варианти за кюнци могат да паснат на димоотводната система на вашия имот. Затова акцентирахме на съдействието, което биха предоставили консултантите. Много важна част от подбора на кюнци е това да опознаете техните качествени показатели и характеристики. На тях реално се дължи високата ефективност и подобряването функцията на уреда.

Като съществени се определят следните качества, които елементите от категорията е необходимо да притежават:

  • Издръжливост на високи температури;
  • Устойчивост на влага и корозия;
  • Издръжливост на химични реакции, които са в следствие на изгарянето на горивото;
  • Естетичен дизайн, който да пасне на интериора, в който е инсталиран отоплителния уред;
  • Здравина, надеждност и безопасност при използване на отоплителното съоръжение.

Имайки предвид до тук изложеното би било добре да се запознаете и с останалите аспекти, които се отнасят до инвестицията в кюнци и димоотводни, а именно това, което е свързано с тяхното видово разнообразие.

  Калкулатор на потребителски кредити – как се използва и защо е полезен?

Кои типове кюнци са предпочитани за оборудването на димоотвод?

Всеки имот както и уред, с който се отоплява има своите особености. Точно предвид тях е редно да се вземат под внимание и някои основни тънкости, които са свързани именно с това да се изберат правилните детайли и компоненти. Особено приоритетни са както главните видове така и помощните детайли, които имат особено значение за това да се оборудва димоотвода по най-правилния начин.

Всеки димоотвод се нуждае от следните видове кюнци:

  • Прави. Те с гръбнака на димоотвода. В търговската врежа можете да откриете такива с дължина от 50 и 100 см както и модели, които са тип телескопични. При тях дължината варира от 30 до 50 м в зависимост от това колко са ви нужни;
  • Ъглови. По-популярни са като колена. Тяхната основна задача е да променят пътя на димоотвода като по този начин улесняват отвеждането на димните газове;
  • Ревизионни. Това са така наречените Т-образни кюнци. Те са също важен елемент, тъй като именно чрез тях можете да си подсигурите отлични условия за поддръжка и почистване на инсталацията от налепи и сажди.

Наред с основните кюнци, които изброихме до тук за да бъде изградена качествено и добре функционираща димоотводна инсталация за отоплителния ви уред има значение и какви свързващи елементи като скоби и уплътнители ще използвате. И тук ви съветваме да потърсите съдействие от експерти, които да ви насочат към онези, които са приложими към вашата система. Вижте и тази публикация.

  Кофа с моп, за да не цапаме излишно

Вижте още...

Видове услуги за лазерна епилация, които лазерните центрове предлагат

matalcore

Изплащане на щета по гражданска отговорност

admin

Какви плъзгащи врати се предлагат на българския пазар?

admin