Актуално

Предимства при плащането с кредитна карта

Основното предимство на плащането с кредитна карта е, че не е необходимо да изплащате парите веднага.

Вероятно притежавате една или повече от тези карти и не ги използвате толкова добре, колкото бихте могли, поради липса на знания или поради липса на информация. Ето защо ви препоръчваме да се запознаете с предимствата на кредитната карта:

Основното предимство на плащането с кредитна карта е, че не изплащате парите веднага. Това е финансов продукт, който позволява разсрочено или финансирано плащане в замяна на определен лихвен процент. Купувате сега, дори да нямате пари в сметката си, и плащате по-късно, винаги според условията, които сте подписали с банката си.

Допълнителна застраховка. Друго предимство на кредитната карта е, че тя обикновено включва различни видове застраховки в зависимост от банката издател и картата. Най-разпространените са туристическите застраховки, които обикновено покриват медицински разходи, багаж и самото пътуване.

Глобално приемане. Кредитните карти могат да се използват навсякъде по света. Така че можете да плащате по всяко време и навсякъде.

Големият недостатък на кредитните карти на повечето банки е, че трябва да плащате всякакви такси.

Какви са основните недостатъци на кредитната карта в това отношение?

Изпадане в разточителство или ненужни покупки. Тъй като нямате пряк контрол върху парите си, е възможно да похарчите прекалено много или да си купите неща, от които нямате нужда.

  Meta пуска нови актуализации за поверителност в Instagram и Facebook за онлайн защита на тийнейджърите

Винаги да имате налични средства, дори и да са на кредит, може да ви накара да не се замисляте за покупките си и да направите цената малко по-незначителна, отколкото когато плащате в брой.

Повече такси и налози. Големият недостатък на повечето банкови кредитни карти е, че трябва да плащате всякакви такси: за издаване, за подновяване, за прехвърляне на средства и дори за теглене от банкомат.

Надяваме се, че тази статия ви е разяснила основните предимства и недостатъци на кредитните карти и че ще ви помогне да използвате по-добре това много разпространено платежно средство.

Вижте още...

Как да управлявате финансите си по време на ипотечен кредит за закупуване на инвестиционна собственост

admin

Какви плъзгащи врати се предлагат на българския пазар?

admin

Какво трябва да знаете за кредитите до заплата

matalcore