Актуално

Какви плъзгащи врати се предлагат на българския пазар?

Има много и различни типове врати както по предназначение, така и по материал, от който са произведени. Например материалът може да бъде дърво, алуминий, стомана, желязо, пвц, стъкло или нещо друго, а предназначението може да бъде защитна врата, стандартна врата за вашия дом или офис, може да има и други приложения.

Модерните плъзгащи се врати се изработват най-вече от материала алуминий или по-точно от олекотени алуминиеви профили, които може да имат пълнеж от различни PVC съставки и панели.

Всъщност алуминиевите плъзгащи се врати, както и пвц плъзгащите се врати са изключително добри за мокри помещения, защото не пропускат вода и не ръждясват. Те могат да бъдат монтирани както самостоятелно, така и по двойки. Самата разработка на вратите може да бъде по поръчка или по избор от даден каталог на фирмата, от която сте решили да купите плъзгаща се врата.

Какво друго е важно при избора на плъзгащи се врати?

Обърнете внимание на термоизолацията на плъзгащите се врати – това е изключително важен елемент. Типовете изолация основно са от вида Lift/Slide. Всъщност това е отлична термоизолация и подходяща за елементи с големи размери, каквито са вратите, защото размерът на стандартната врата е доста по-голям от размера на стандартен прозорец.

Също така изолацията не трябва да пречи на работата на вратата – тоест да не блокира механизмите ѝ, когато я отваряте или затваряте.

  Как да управлявате финансите си по време на ипотечен кредит за закупуване на инвестиционна собственост

Ако пък търсите по-висока здравина, поръчайте допълнителен обков, с който да направите вратата си изключително здрава и издръжлива.

Има и други дребни неща, които са важни, само ще ги споменем – гумени уплътнители, противонасекомни мрежи и капация, осигуряане на възможност за светлинен отвор, избор на няколко цвята и други.

Всички тези неща са малка част от опциите, които можете да изберете, когато поръчвате своята нова плъзгаща врата. Обърнете внимание и на дизайна на вратата, защото той също е много важен.

Повече за плъзгащите се врати може да научите в сайта на StroyInvest – http://stroyinvest.net/bg/Brillant-Lifting

Вижте още...

Приложения на различните видове матраци

admin

Професионални препоръки за смесители за баня

admin

Нахлуването на Русия в Украйна предизвиква спад в цените на акциите

admin