Как да изберем перфектната тоалетна чиния

Сигурно сте попадали на баня с тоалетна чиния, която сякаш не е проектирана правилно. Редица неприятни малки детайли могат наистина да ви създадат истински дразнещ дискомфорт, което е и причината да мислите в перспектива, когато ви предстои да избирате нова тоалетна чиния.

Едно от важните неща винаги, когато говорим за обзавеждане на баня са разбира се размерите и разположението. Внимавайте при покупка на тоалетна чиния или друг вид санитарен фаянс, дали тя ще пасне на определеното за целта място, което сте предвидили за нея. Не претупвайте точните измервания в този аспект, защото неправилната подготовка може да се окаже един наистина сериозен проблем.

Други важни неща, за които да следим в търсене на перфектната тоалетна чиния или моноблок са чисто визуалните предпоставки като цвета, формата и дизайна й. Следвайте общата визуална концепция на своята баня, за да стане този елемент едно естествено и красиво продължение на вашите естетични идеи.

При покупка на тоалетна чиния за баня подценяваме един фактор, който обаче често може да бъде истинската разлика между успеха и провала на нашата на пръв поглед лесна мисия – височината. Много от днешните тоалетни чинии са ниски и това често създава неприятен дискомфорт за хората, които ги използват ежедневно. Не пропускайте да седнете на новата чиния и да видите дали тя създава усещането за комфорт, което търсите или по-скоро ви кара да се чувствате неудобно докато я използвате.

Още едно нещо, на което трябва да си отговорим при избор на тоалетна чиния или моноблок е поддръжката и конкретно нейното почистване. Повечето извивки във вътрешната й част предполагат и по-трудна и по-честа нужда от поддръжка, а почистването на тоалетната едва ли е сред любимите ви дейности.

Тоалетна чиния за банята
Избор на тоалетна чиния

В последните години при проектиране на този тип обзавеждане за баня се прилагат и масовите еко подходи, които наблюдаваме в куп други области от нашия живот. Стремежът на компаниите-производителки е да се редуцира обема на използваната вода и да се повиши ефективността на водната струя. Този подход не просто пести вода, а и допринася за редуцирането на сметките ни в дългосрочен план.

В последно време стават все по актуални тоалетните чинии със скрита структура за вграждане като алтернатива на вече станалия класически моноблок. Структурата за вграждане в комбинация с конзолна тоалетна чиния могат да направят банята ви по-просторна и много по-изчистена като дизайн. Желателно е структурата за вграждане да бъде монтирана от специалист и на място такова, че да бъде лесна за обслужване. В този случай ще се вижда само вашата висяща тоалетна чиния и бутона за пускане на водата. Ако се консултирате с интериорен дизайнер, който да създаде дизайнерски проект за обзавеждането на банята, то не забравяйте да се възползвате от новите конзолни тоалетни чинии със структура за вграждане.

Накрая, но не и на последно място ще споменем и цената на моноблока или тоалетната чиния. Макар при куп наши покупки, които стават важна част от ежедневието ни да сме склонни да търсим баланс цена-качество, то при покупка на този тип обзавеждане за баня трябва да си дадем ясна сметка, че това е нещо, което възнамеряваме да използваме всеки ден и компромисите при избора му не са никак добра идея.

Избирайте мъдро, внимателно и аргументирано, ако желаете да се сдобиете с функционална, красива и ергономична тоалетна чиния.