Aкцент

Ремонт без излишни разходи

дограма
дограма
дограма

Един ремонт на апартамент или къща никак не е лесно начинание, а понякога дори и неприятно. За да постигнем добър резултат, трябва да вложим време, търпение и финанси.

Работата се извършва последователно- отвътре навън и отгоре надолу. Помещенията трябва да се изчистят и опразнят, а мебелите да са покрити с найлон, в случай, че няма къде да се пренесат.

Трябва да решим дали да възложим ремонта на самостоятелен майстор или на специализирана фирма.

В първия вариант ще спестим пари. Но гаранцията за качествен ремонт ще важи до този момент, в който майстора приключи работата си.

Най- добре е да се доверим на екип от професионалисти, който не само ще ни гарантира качество, но ще ни дадат съвети за материали и технологии.

Първият етап от ремонта е да планираме бюджета си. Ако средствата ни са ограничени, първи планираме неотложните етапи, а ако искаме цялостен ремонт без ограничения в бюджета, правим следващата стъпка.

Трябва да планираме дизайна на помещенията, да знаем къде и какво ще се прави, за да сме наясно къде ще са тръбите, осветлението и т. н. Всичко трябва да е добре предвидено, за се знае от къде ще минават всички кабели, къде ще има контакти за всички необходими уреди, за да не се налага след края на ремонта допълнително къртене и излишни разходи.

  Дизайн в банята връщащ усещането за природа

При цялостен ремонт е необходимо да се подмени както дограмта, така и  ВиК и електрическата инсталация.

Следващият етап включва поставянето на дограма, фаянс, мазилки, шпакловки, гипсокартон, окачени тавани и скрито осветление, външна и вътрешна изолация и др.

След този етап следва довършителната работа- монтиране на контакти, осветителни тела, мивки, душове, тоалетна чиния, вентилация, радиатори, ламинат и т. н.

И най- накрая следва обзавеждането. Ако спазваме тази последователност е възможно да не ни достигнат средства за част от мебелите, които винаги обаче можем да закупим и по- късно.

Вижте повече на: http://govrn.bg

Вижте още...

Какво крие Fintech за бъдещето?

admin

Първи стъпки в Картинга

admin

Как да свържете телефон с Bluetooth в автомобила

admin