Свежо

Кратък наръчник за детски столчета за кола

Столчетата за кола са основна функция за безопасност при децата, когато се возят в кола. Те са предназначени да предпазят малките от нараняване по време на автомобилна катастрофа, както и да намалят риска от сериозно нараняване. Днес ще предоставим полезни съвети за родителите, за да се уверят, че избират и използват столчетата за кола правилно.

Видове столчета за кола

Има няколко вида столчета за кола, налични на пазара, включително трансформируеми или с повдигащи седалки. Детските столчета са предназначени за новородени до около 1 година. Те са обърнати назад и могат да се използват в колата и като носач.

Конвертируемите столчета, могат да се използват както обърнати назад, така и обърнати напред. Бустерните седалки се използват за по-големи деца, които са надраснали своето трансформируемо столче за кола, обикновено започвайки от около 4-годишна възраст, и могат да се използват, докато детето стане достатъчно високо, за да използва правилно обикновен предпазен колан.

Избор на правилното столче

Изборът за вашето дете, може да бъде непосилно, но е важно да изберете такова, което е подходящо за възрастта, теглото и височината му. Важно е да прочетете внимателно ръководството за столчето и да следвате инструкциите на производителя за монтаж и употреба. Родителите също така трябва да се уверят, че то е подходящо за тяхното превозно средство и добре монтирано.

  Как да изберем перфектното боди за парти?

Обърнато назад или обърнато напред?

Американската академия по педиатрия препоръчва на децата да се возят в столче за кола, обърнато назад, колкото е възможно по-дълго, до най-високото тегло или височина, разрешени от производителя на столчето за кола. Това е така, защото обърнатите назад столчета за кола осигуряват най-добрата защита за главата, врата и гръбначния стълб на детето в случай на автомобилна катастрофа. След като детето надрасне столчето за кола, обърнато назад, то може да се премести на столче за кола, обърнато напред, с колан.

Значение на правилното инсталиране

Правилното монтиране на столчето, е от решаващо значение, за да се гарантира, че то е ефективно за защита. Според Националната администрация за безопасност на движението, до 59% от столчетата за кола не са монтирани правилно. За да осигурят правилен монтаж, родителите трябва да прочетат внимателно ръководството за столчето за кола и да следват инструкциите на производителя. Също така е важно то да бъде проверено от сертифициран техник, за да се уверите, че е монтирано правилно.

Кога да го смените?

Столчетата за кола имат срок на годност, обикновено около 6-10 години след датата на производство. Важно е да проверите срока на годност на вашето столче и да го смените, ако е изтекъл. Столчетата трябва да се сменят, ако са участвали в автомобилна катастрофа или ако има видими повреди или износване.

  Основните услуги на консултант и счетоводител

Ако ви е време да го смените, може да разгледате някои предложения в Детски магазин Охобохо

Пътуване със столче за кола

Пътуването със столче за кола може да бъде тромаво, но е важно да се уверите, че детето ви е подходящо защитено, когато се вози в кола, независимо дали е на път или лети със самолет. Много производители на столчета, ги правят удобни за пътуване, а още и леки и лесни за носене. Когато летят, родителите трябва да се консултират със своята авиокомпания дали разрешават използването на столчета за кола в самолета и дали предлагат специални места за сядане за семейства, пътуващи с деца.

В заключение, столчетата за кола са съществен елемент за безопасност за децата. Изборът на правилното, спазването на инструкциите на производителя и гарантирането, че то е подходящо за възрастта, теглото и височината на вашето дете, са ключови стъпки за защита.

 

Вижте още...

Мога ли да получа кредит, ако имам парични проблеми?

admin

Дървените беседки и навеси: Уют и комфорт за всеки сезон

admin

Основните услуги на консултант и счетоводител

admin