Свежо

Кратък наръчник за детски столчета за кола

Столчетата за кола са основна функция за безопасност при децата, когато се возят в кола. Те са предназначени да предпазят малките от нараняване по време на автомобилна катастрофа, както и да намалят риска от сериозно нараняване. Днес ще предоставим полезни съвети за родителите, за да се уверят, че избират и използват столчетата за кола правилно.

Видове столчета за кола

Има няколко вида столчета за кола, налични на пазара, включително трансформируеми или с повдигащи седалки. Детските столчета са предназначени за новородени до около 1 година. Те са обърнати назад и могат да се използват в колата и като носач.

Конвертируемите столчета, могат да се използват както обърнати назад, така и обърнати напред. Бустерните седалки се използват за по-големи деца, които са надраснали своето трансформируемо столче за кола, обикновено започвайки от около 4-годишна възраст, и могат да се използват, докато детето стане достатъчно високо, за да използва правилно обикновен предпазен колан.

Избор на правилното столче

Изборът за вашето дете, може да бъде непосилно, но е важно да изберете такова, което е подходящо за възрастта, теглото и височината му. Важно е да прочетете внимателно ръководството за столчето и да следвате инструкциите на производителя за монтаж и употреба. Родителите също така трябва да се уверят, че то е подходящо за тяхното превозно средство и добре монтирано.

  Предимства на външните ролетни PVC и AL ролетни щори

Обърнато назад или обърнато напред?

Американската академия по педиатрия препоръчва на децата да се возят в столче за кола, обърнато назад, колкото е възможно по-дълго, до най-високото тегло или височина, разрешени от производителя на столчето за кола. Това е така, защото обърнатите назад столчета за кола осигуряват най-добрата защита за главата, врата и гръбначния стълб на детето в случай на автомобилна катастрофа. След като детето надрасне столчето за кола, обърнато назад, то може да се премести на столче за кола, обърнато напред, с колан.

Значение на правилното инсталиране

Правилното монтиране на столчето, е от решаващо значение, за да се гарантира, че то е ефективно за защита. Според Националната администрация за безопасност на движението, до 59% от столчетата за кола не са монтирани правилно. За да осигурят правилен монтаж, родителите трябва да прочетат внимателно ръководството за столчето за кола и да следват инструкциите на производителя. Също така е важно то да бъде проверено от сертифициран техник, за да се уверите, че е монтирано правилно.

Кога да го смените?

Столчетата за кола имат срок на годност, обикновено около 6-10 години след датата на производство. Важно е да проверите срока на годност на вашето столче и да го смените, ако е изтекъл. Столчетата трябва да се сменят, ако са участвали в автомобилна катастрофа или ако има видими повреди или износване.

  Каква е разликата между калъфите, протекторите за екрана, капаците и калъфите за телефони?

Ако ви е време да го смените, може да разгледате някои предложения в Детски магазин Охобохо

Пътуване със столче за кола

Пътуването със столче за кола може да бъде тромаво, но е важно да се уверите, че детето ви е подходящо защитено, когато се вози в кола, независимо дали е на път или лети със самолет. Много производители на столчета, ги правят удобни за пътуване, а още и леки и лесни за носене. Когато летят, родителите трябва да се консултират със своята авиокомпания дали разрешават използването на столчета за кола в самолета и дали предлагат специални места за сядане за семейства, пътуващи с деца.

В заключение, столчетата за кола са съществен елемент за безопасност за децата. Изборът на правилното, спазването на инструкциите на производителя и гарантирането, че то е подходящо за възрастта, теглото и височината на вашето дете, са ключови стъпки за защита.

 

Вижте още...

Всичко, което трябва да знаете за безжичното зареждане

admin

Онлайн магазините са като сбъдната мечта

admin

Многото приложения на кабелните стяжки: универсално решение за организация и безопасност

matalcore