Технологии

Скъпа ли е поправката на счупен дисплей на телефона?

Скъпа ли е поправката на счупен дисплей на телефона

Когато имате нужда от ремонт на дисплея на телефона, може да се чудите дали в крайна сметка ще похарчите много пари. Има голям шанс да се изненадате колко може да ви струва счупен дисплей на телефона, но ако имате знанията да го направите сами, можете да спестите малко пари. Освен това ще можете да знаете какво да очаквате и да свършите работата както трябва от първия път.

Намиране на професионален сервиз

Напуканият екран на вашия смартфон може да изглежда като скъп ремонт, но не е задължително. Има няколко начина да намерите най-добрите сделки за ремонтни услуги. Можете да опитате да го поправите сами или да изберете професионалист.

Някои компании предлагат планове за защита, за да покрият разходите за ремонт. Те включват Samsung, Nokia, LG и Motorola. Тези планове обаче не покриват всички ремонти.

Най-добрият начин да получите най-достъпната цена за ремонт е да използвате услуга на трета страна. Това е особено полезно, ако гаранцията ви е изтекла. Вашият местен магазин за електроника трябва да може да ви препоръча добър сервиз.

Скъпа ли е поправката на счупен дисплей на телефона - сервиз

Samsung

Ако имате телефон Samsung, знаете, че поддръжката може да бъде малко по-скъпа. За щастие има опции за спестяване на пари.

В някои страни Samsung предлага достъпна цена за повреден дисплей. Тази оферта важи за водещи телефони, като Galaxy S8 и Note 8, както и за модели от серия A. Въпреки това, офертата не е налична за международни или Galaxy J модели.

  Какво представлява „режимът на заключване“ на Apple и как работи?

Ако все пак гаранцията ви е изтекла, има други начини за поправка, като например сервиз за телефони. Например, Mlgroup предлагат за смяна на дисплей Самсунг цена, която няма да навреди на семейния бюджет.

Скъпа ли е поправката на счупен дисплей на телефона - Самсунг

iPhone

Ако дисплеят на вашия мобилен телефон е счупен, има няколко възможности да се поправи. Цената ще зависи от вида ремонт, от който се нуждаете. Можете да разберете колко ще струва средно ремонтът с помощта на онлайн калкулатор за ремонт.

Ако имате средствата да платите за услугата, може да изберете да поправите телефона си от производителя. Някои производители предлагат гаранционни планове и специални планове за защита. Това ще намали разходите за ремонт.

Като алтернатива можете да изберете дисплеят ви да бъде заменен от услуга за ремонт на мобилни телефони на трета страна. Услуги на трети страни се предлагат в много местни молове и магазини за електроника. Техните техници могат да извършат ремонта, докато чакате.

Има и услуги за ремонт по пощата. Някои от тези услуги са безплатни, но разходите варират в зависимост от модела на вашия телефон.

Скъпа ли е поправката на счупен дисплей на телефона - iPhone

Ремонтирайте дисплея на телефона си сами

Ако дисплеят на телефона ви е развален, може би си мислите да опитате да го поправите сами. Но има някои опасности. Не знаете с колко малки части работите и в крайна сметка може да повредите телефона си още повече.

  Видове високоговорители за озвучителна система

Добрата новина е, че има много достъпни решения. Някои ремонтни услуги на трети страни са много евтини и предоставят гаранции за тяхната работа.

Тези услуги може да са налични във вашия район или можете да получите оферта в Интернет. Важно е да разберете за репутацията на услугата и дали цената е разумна.

Също така ще искате да помислите колко време ще отнеме ремонтът на вашия телефон. Средният ремонт на екрана на телефона може да се извърши само за няколко часа, но можете да очаквате времето да варира в зависимост от това колко тежка е повредата.

Вижте още...

Как новите технологии променят хазартната индустрия

admin

Как да играем куиз игри на телефона си?

admin

Финтех и новите технологии

admin