Как да

Техники за използване на венецианска мазилка

Венецианска мазилка

Има много различни начини за нанасяне на венецианска мазилка, която може да се използва върху стени и тавани. Независимо дали изберете традиционно покритие или нещо по-декоративно, ще ви трябват правилните инструменти и техника, за да получите желаните резултати. Една добре направена венецианска мазилка ще издържи дълго време и няма нужда да се притеснявате от мухъл и петна.

За по-автентичен вид използвайте естествена венецианска мазилка на варова основа. Това е идеално за интериор или екстериор. Можете да закупите автентична варова венецианска боя за мазилка от магазин или да я направите сами. Това е лесен начин да придобиете вида на стария свят, който винаги сте искали.

Подготовка и грундиране

Първо, ще трябва да използвате грунд. Това ще помогне на мазилката да се залепи към стената и ще я предпази от влага. Някои грундове изискват до 24 часа, за да изсъхнат. Въпреки че това може да изглежда като много време, всъщност е необходимо да имате солидна основа, преди да нанесете мазилката.

Венецианска мазилка - снимка

След като приключите с грундирането на мястото и то е изсъхнало, можете да започнете да нанасяте венецианската мазилка. Най-добрият начин да направите това е да използвате маламашка. Опитайте се да избягвате разпространението на мазилката в една и съща посока, защото това ще доведе до лошо сцепление. Започнете с единия ъгъл на стената и продължете с плавни кръгови движения.

  Стъпки за създаване и реализиране на проект за интериорен дизайн

Шлайфане

След като мазилката изсъхне, ще искате да шлайфате повърхността. За да сте сигурни, че стените ви са гладки, шлайфайте с шкурка 220.

Когато приключите, ще трябва да използвате уплътнител, за да предпазите мазилката си от оцветяване. Ако използвате прозрачен уплътнител на водна основа, можете да използвате валяк, за да го нанесете. Въпреки това, ако поставяте по-декоративно покритие, може да помислите за маламашка. Това ще гарантира, че крайният слой мазилка има полиран вид.

Восък

И накрая, препоръчително е да запечатате гипса си с восък. Те не са трудни за намиране и могат да ви помогнат да запазите стената си нова за години напред. Преди да нанесете восъка, тествайте го върху незабележимо място, за да се уверите, че върши работата. Ако не сте сигурни какво е най-доброто покритие за вашата конкретна стена, често е полезно да попитате професионалист.

Без значение кой метод ще изберете, венецианската мазилка е чудесен начин да постигнете вида на естествения камък. Можете да го нанесете върху тавани и стени и това е добър начин да пренесете стария свят в дома си, без да се налага да харчите цяло състояние. Практикуването с различни видове техники ще ви помогне да овладеете изкуството на венецианската мазилка.

Можете да закупите венецианска мазилка от Fortuna Paints – един от най-предпочитаните брандове за мазилки и бои в страната. Вижте техните предложения на https://fortunapaints.bg/produkt/fortuna-marble-venecianska-mazilka/.

  Как да изберем най-добрия кредит за кола

Вижте още...

Как да съчетаете щамповани тениски за всеки повод

matalcore

Как да свържете телефон с Bluetooth в автомобила

admin

Как да изберем перфектната фидер въдица

matalcore